19 Şubat 2010 Cuma

Almadan Önce Cennet Papağanı

Almadan Önce Cennet Papağanı

Cennet papağanı almayı düşünüyorsanız.Hemen renklerine kanmayın eğer gerçekten almak istiyorsanız alın.Şimdi cennet papağanını özellillerinde az çok bahsedeceğiz.


Cennet Papağanlarınız En Göze Çarpan Özellikleri

Cennet(sevda)papağanlarıçok gürültücü papağanlardır.

Çok yaramazdırlar.

Gerçekten çok ama çok akıllıdırlar.Örneğin kafesi nasıl açacağını öğrenebilir.

Çok zor konuşur ama ıslık yetenekleri gelişmiştir.

Küçük bir papağandır.

Bakımı kafesi temizleme tüydökümü falan çok kolaydır.

Büyüktür papağanlardan hiç bir farkı yoktur.Davranış olarak.Mesela eğer alıştıktan sonra Ona ilgi göstermeszeniz.Size küser ve depresyona girer tüylerini yolar.

Sahibine karşı çok bağlıdır.Mesela Ben kardeşimle bir kere kavga ediyordum.Kuşta kardeşime saldırmıştı.Birde kuş sahinin yatağında yatmayı çok sever hemen yanına yanaşıp uyumak en sevdiği şeylerdir.

Zamanla konutlara alışırlar.Benim şuanki çift cennetlerim bile kafese gir diye bağırıca kafese giriyorlar.

Ama bütün bu özelliklerden yaralanmak için papağan yavruyken alınmalıdır.

Cennet papağanlarından yavru alabilirsiniz.

Cennet papağanı ile sevda papağanı arasında hiçbir fark yoktur.Sadece sarı kırmızı cennet papağanı 1,2 cm daha büyüktür.AMA YAVRU ALMAK İSTEYENLER İÇİN AYNI RENK CENNET PAPAĞANLARININ ÇİFTLEŞTİRİLMESİ ÖNERİLİR.

Cennet(sevda) papağanları bebek olmadıkları zaman zor evcilleşir.

Cennet papağanları kindar bir papağandır bunuda unutmamak lazım kardeşimle araları hiç düzelmedi :D

Şimdi gelelim Cennet papağanı seçmeye.


Cennet Papağanı Seçme

Cennet papağanı seçerken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.Ama en önemlisi papağanınızı güvenli bir yerden almaktır.Çok yakında bu hizmete site olarak başlıyacağız.

Cennet papağanı seçmek

Hangi renk papağan alacağınıza karar verin.İstanbulda genellikle turuncu ve sarı kırmızı olanlarında bulunmaktadır.Boll çeşit sadece emin önü çicek pazarında var.Ama ordaki hayvanların yaşam şartları çok ağır genellikle hasta oluyorlar.Ve fiyatlarıda normalden biraz daha pahalı.Ama bende eminönü çiçek pazarından aldım.Eminönünden aldığınızı var sayarasak.

1.İlk önce pazarı tamamen gezip fiyatları alın.Gennelikle ilk yerler pahalı oluyor.(Eminönünde yavru kuş yok denecek kadar az.En iyi ihtimal genç kuşlar var.)


2.Kesenize uygun yeri buldunuz.Şimdi sırada papağanları bakma zamanı geldi.Alacağınız papağan ne kadar hızlı ve meraklı olması iyi dir.Sağlıklı kuşlar bunları yapar.Papağan kafesinin önünde en az 10 15 dk vakit ayırın.Ama en çok dikkat edeceğiniz husus papağanın uyumaması olsun.Arada sırada parmağınızı uzatarak papağanları rahtsız edebilirsiniz hızını ölçmek için.Kuşun ayakları ne kadar açık renkte olursa okadar küçük.Özellikle sevda papağanı diye geçen cennet papağanlarında gagası ten rengi olanlarda eğer üzerinde kahve rengilik varsa o kuş tam bebek sizin minicik dostunuzdur.Ama gagalarını bile boyuyorlarmış kuşların.

3.Eğer eş istiyorsanız.Yine salmaya bakınız.Eğer salmada yan yana durup birbirlerini kaşıyorlarsa.Onlar büyük bir ihtimalle anlaşıyorları.Ama siz genede kuşları bir rahatsız edin.Hepsi aynı yere doğru kaçsınlar.Tekrar uzaklaşıp hallerini izleyin.Tekrar beyendiğiniz çift bir birlerinin yanına gidiyorsa bu kuşlar bir birlerini eş olarak görüyor demektir.Bu arda 2 tane kuş alacağınız İçin pazarlık etmeyi unutmayın.

www.papaganim.comdan alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder